YILIN İLK OLAĞAN BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Genel 04/01/2024 15:23

Artvin Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin Başkanlığında, CHP Artvin Milletvekili Av. Uğur Bayraktutan’ın katılımıyla Çarşı Mahallesinde gerçekleştirildi.

Şeffaf Belediyecilik kapsamında halka açık bir şekilde Karadeniz Etkinlik Salonu (AVM Üstü Düğün Salonu) gerçekleştirilen Meclis Toplantısının açılış konuşmasını yapan Başkan Elçin; 2024 yılının hem hemşehrilerimize hem de tüm ulusumuza kazasız belasız ve özellikle de zamsız bir yıl olmasının temennisinde bulundu.

Başkan Elçin’in; Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü tarafından yapılan saldırı ve sonrasında çıkan çatışmada şehit olan askerlerimiz ve Siyonist İsrail Devleti tarafından katledilen Gazze ve Filistinliler için meclis üyelerini ve meclise katılan vatandaşları saygı duruşuna davet etmesinin akabinde okunan İstiklal Marşı ile meclis toplantısı başladı.

4 maddenin görüşüldüğü Meclis’de 3 kişilik denetim komisyonu oluşturuldu. Komisyona Saniye Meriç Küçükay, Gülşen Kurul ve Yüksel Akdeniz seçildi. Meclis Toplantısında görüşülen gündem maddeleri şunlardır:

1-5393 sayılı Belediye Kanununun 25. maddesi gereğince Belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin kayıt işlemlerinin denetimi için Meclis Üyeleri arasından gizli oyla 3 kişilik Denetim Komisyonunun oluşturulması,

2-5393 sayılı Belediye kanununun 20. maddesi gereğince "Belediye Meclisi her yıl 1 ay tatil kararı alabilir" hükmüne istinaden tatil ayının belirlenmesi ile " Belediye Meclisi her ayın ilk haftası önceden kararlaştırdığı günde toplanır" hükmüne istinaden toplantı gününün belirlenmesi,

3-5393 sayılı Belediye kanununun 32. maddesine istinaden" Meclis Başkan ve üyelerine Meclis ve Komisyon Toplantılarına katıldıkları her gün için 39. madde uyarınca "Belediye Başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının 1/3'ünü geçmemek üzere Meclis tarafından belirlenecek miktarda huzur hakkı ödenir" hükmüne istinaden huzur hakkının tespit edilmesi,

4-Belediyemiz Zabıta ve İtfaiye Personeline 2024 yılında ödenecek aylık maktuen (fazla çalışma) ücretlerinin tespiti hususunun görüşülmesi

Meclis toplantısı görüşülen 4 olağan gündem maddesinin karara bağlanması ile sona erdi.